GGR mingguan Macau menyiarkan peningkatan berurutan baharu: penganalisis
Toto

GGR mingguan Macau menyiarkan peningkatan berurutan baharu: penganalisis

Industri kasino Macau mencatatkan peningkatan mingguan berturut-turut dalam hasil perjudian kasar (GGR) untuk tempoh 15 hingga 21 Mac termasuk, kata dua institusi berasingan.

Pembrokeran Sanford C. Bernstein Ltd menganggarkan dalam nota Isnin bahawa Keluaran SDY Macau GGR untuk 21 hari pertama Mac berjumlah MOP5.85 bilion (AS$731.3 juta), atau MOP279 juta sehari, berdasarkan semakan salurannya sendiri.

Juga pada memo Isnin, bank pelaburan JP Morgan mencadangkan purata kadar larian GGR harian ialah MOP307 juta pada minggu lalu, menandakan minggu ketiga berturut-turut peningkatan berurutan.

“Ini menunjukkan kadar larian minggu lepas ialah … salah satu bacaan bukan hari cuti tertinggi selepas Covid-19, setelah pulih kembali ke tahap akhir tahun (iaitu, sebelum sekatan perjalanan baharu dikenakan dan berlarutan atas Result SDY permintaan perjalanan/permainan), ” tulis penganalisis DS Kim dan Derek Choi di JP Morgan.

Dalam nota mereka, penganalisis Sanford Bernstein Vitaly Umansky, Kelsey Zhu dan Louis Li berkata: “GGR Macau pada minggu ketiga bulan Mac bertambah baik sekali lagi daripada minggu sebelumnya, walaupun penahanan VIP kekal di bawah normal.”

Mereka menambah: “Purata mingguan GGR harian melonjak 13 peratus minggu ke minggu dan 18 peratus daripada purata harian Februari.”

Sanford Bernstein meramalkan GGR Mac penuh Macau akan turun “pada pertengahan 60-an peratus” berbanding bulan yang sama pada 2019.

Memandang ke hadapan, Sanford Bernstein berkata ia menjangkakan “peningkatan GGR yang lebih mantap akan bermula pada musim panas ini” kerana halangan perjalanan berkaitan Covid-19 berpotensi “dihapuskan dan Demo Slot kunjungan meningkat”.

“Kami menjangkakan lawatan dan GGR akan bertambah baik secara perlahan pada bulan Mac dan April,” tulis broker itu. “Bagaimanapun, tanpa perubahan besar kepada keperluan ujian Covid-19 untuk kemasukan ke Macau, Skim Pelawat Individu atau perubahan pengeluaran visa kumpulan [oleh pihak berkuasa Tanah Besar China], dan pembukaan Hong Kong, GGR dan lawatan akan kekal jauh di bawah paras normal, ” tambahnya.

Kerajaan Macau baru-baru ini memendekkan tempoh kuarantin wajib bagi ketibaan dari Hong Kong kepada 14 hari daripada 21 hari. Stanford Bernstein berkata, walaupun “tidak bermakna,” pengumuman itu adalah “langkah kecil ke hadapan” mengenai penghapusan keperluan kuarantin dan sekatan perjalanan lain yang memberi kesan kepada perjalanan antara kedua-dua bandar itu.